Nieuws

Nieuws archief

Hoofd van de school gaat op training

Augustus 2017

Samen met Wilde Ganzen hebben we het mogelijk gemaakt dat Ravindra, het hoofd van de Gurukul Children Academy in Belsar, een vijfdaagse cursus van de SMILE Foundation kon volgen over fondsenwerving. De cursus ging over vragen als: Hoe krijg je toegang tot lokale fondsen in India? Hoe kun je de bestaande ervaring binnen je NGO daarvoor inzetten en meer capaciteit ontwikkelen? Wat is jou persoonlijke rol en hoe kun je taken verdelen?


Fietsen voor betere voeding van kinderen in India

Mei 2017

Komende zomer fietst de voorzitter van World Without Obstacles Nederland, Annelieke Laninga, weer mee met de Ride on Education. Samen met Otto Westerink en een stel enthousiastelingen rijdt zij deze jaarlijkse sponsortocht om onderwijsprojecten in derde wereldlanden te ondersteunen.


De route gaat dit jaar van Drenthe naar Brussel (totaal 590 km) en is gepland op 22-29 juli 2017. Onderwijs toegankelijk maken voor iedereen op de wereld is één van de millenniumdoelen, en dat doel is nog niet gehaald. Miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden hebben nog geen (goed) onderwijs.

Annelieke en Otto fietsen dit jaar voor de bouw van een keuken en 5 extra klaslokalen op de 1e verdieping van het multi-functionele gebouw van de Gurukul Childre Academy. Dit is een basisschool op het Indiase platteland in de deelstaat Uttar Pradesh.

Aan het bouwen van de keuken is een gezonde voedingsproject gekoppeld. Uit een eigen gezondheidsonderzoek in de school bleek vorig jaar namelijk dat bijna 50% van de kinderen ondervoed is. Regelmatig zal een eenvoudige maar voedzame maaltijd voor 250 kinderen worden gekookt. Door de aanleg van een schooltuin en betrokkenheid van moeders is het uiteindelijk de bedoeling dat de eetgewoonte van gezinnen duurzaam zal verbeteren.

Wil je ons sponsoren?

Rekening NL49TRIO2024583350 van Stichting The Ride on Education (in Beilen).
BELANGRIJK: vermeld er duidelijk bij dat het voor WWO is - anders wordt jouw bijdrage verdeeld over alle goede doelen van de Ride.

Wil je Annelieke en Otto volgen?

Schrijf je hier in om tijdens The Ride on Education elke dag van Annelieke een nieuwsbrief te ontvangen over het obstakel dat zij die dag heeft overwonnen.

Wil je meefietsen?

Neem dan even contact met ons op: info.wwo.nl@gmail.com


Zonnepanelen op school

December 2016

Wilde Ganzen heeft samen met de EO een TV-spot gemaakt over ons zonne-energie project voor de Gurukul Children Academy in India.


Samen met Wilde Ganzen voorziet World Without Obstacles India een basisschool op het Indiase platteland in de deelstaat Uttar Pradesh in India van zonne-energie. De Gurukul Children Academy wordt daarmee geheel zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit.

De school heeft momenteel wel een electriciteitsaansluiting, maar de stroom komt meestal na schooltijd en 's nachts. Daardoor kunnen er tijdens schooltijd geen ventilatoren draaien. En in de zomer wordt het in dit gebied ruim 45 graden Celsius! Er zijn ook geen lampen in de klaslokalen, wat vooral in de winterdagen een probleem is. WWO-India gaat computeronderwijs voor de jeugd in het dorp gaan aanbieden, maar hiervoor is electriciteit wel een voorwaarde.

Een Nederlandse consultant, die gespecialiseerd is in het ontwerpen van zonne-energie installaties, heeft een gratis ontwerp gemaakt. Financiering is ook al rond. Het project is momenteel in uitvoering en kan gevolgd worden op onze Facebook pagina.

Contact


Bestuursleden

Annelieke Laninga voorzitter
Dorine Werkhoven secretaris
Ruud Mantingh penningmeester
Ferdinand Harmsen communicatie

Contact

info.wwo.nl@gmail.com
+31(0)306701027 | +91(0)9899892274
Augustusweg 54 | 3453 KS De Meern
Bezoek ons op Facebook

Gegevens

IBAN: NL88 TRIO 0254 5008 46
RSIN (ANBI): 855432238
KvK: 63863650

Copyright © WWO - NL 2017 | Mandalas ontworpen door visnezh / Freepik